Notícies

15 març 2017

Visita Exposició World Press Photo

        

Dimecres passat 8 de març de 2017, els alumnes de 1r de BI del biotecnològic visitarem una nova edició de l’exposició de fotoperiodisme World Press Photo en la Fundació Xirivella Soriano. World Press Photo és una exposició itinerant de fotoperiodisme i reportatge documental únic en la seua categoria.

Esta exposició es tracta de l’edició número 59 de World Press Photo i en ella han participat quasi 6.000 fotògrafs de 128 països distints. D’entre totes, cada any, un jurat internacional independent format per reconeguts experts en periodisme gràfic i fotografia, és el responsable de triar les imatges guanyadores entre les enviades per fotoperiodistes, agències i periòdics de tot el món. Prop d’un centenar d’imatges, entre fotografies individuals i complets reportatges gràfics, mostren els esdeveniments més destacats de la societat actual i inviten a reflexionar sobre el context social en què vivim. Esta edició es dedica per complet a visualitzar el problema dels refugiats amb una campanya titulada “Podrías ser tú”, en col·laboració amb la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR) . World Press Photo 2016 ha atorgat 45 premis a 41 autors de 17 nacionalitats distintes: Austràlia, Bangla desh, Bèlgica, Xina, Dinamarca, Eritrea, França, Alemanya, Iran, Irlanda, Itàlia, Polònia, Rússia, Suècia, Turquia, Regne Unit i Estats Units. Les categories en què es dividix World Press Photo són: Temes contemporanis, Vida quotidiana, Temes d’actualitat, Projectes a llarg termini, Naturalesa, Retrats, Esports i Notícies d’actualitat. El jurat internacional de la 59a edició de World Press Photo Contest, ha seleccionat la imatge del fotògraf australià Warren Richardson com la World Press Photo of the Year. La imatge, en blanc i negre que va ser presa en la frontera entre Sèrbia i Hongria, mostra com un nadó passa per un buit a través de la barrera que dividix els dos països, dels braços d’un home a un altre; en un context de patiment pel tancament de fronteres als refugiats. L’obra porta per nom “Hope for a New Life” (“Esperança per a una vida nova”).

Personalment opine que esta visita cultural ens ha servit per a conscienciar-nos encara més de les desigualtats que hi ha en el planeta a més del patiment generalitzat que s’establix quan hi ha guerres com la que s’està desenrotllant a Síria.

També cal tindre en compte que esta visita cultural no podria haver sigut triada en un dia millor, ja que al ser 8 de març vam poder ser partíceps de les concentracions que es van fer a València en honor al dia de la dona.

Esta visita cultural ens ha ajudat a millorar els nostres coneixements holístics sobre l’entorn que ens rodeja, a més d’aportar-nos una corroboració de les realitats que plantegem en classe, perquè en l’aula els problemes globals són freds i sense sentiment, ja que poden ser vistos com mer contingut acadèmic. No obstant això, quan els grans conflictes globals, són narrats per una persona que ho ha viscut (en el nostre cas, el guia de l’exposició, era un refugiat que havia aconseguit fugir del conflicte a Síria) , els problemes es fan reals i més pròxims a nosaltres, creant-nos un sentiment major d’empatia i necessitat d’ajudar als que pitjor ho estan passant.

És per això que la World Press Photo ens ha servit per a tindre més implicació en esta realitat d’àmbit global. Per tant, puc concloure que una experiència com esta, quedarà gravada en les nostres ments per sempre i ens ajudarà a ser millors persones en el futur. Finalment, m’agradaria afegir que recomane a tots la visita d’esta exposició, ja que suposarà un abans i un després en la vida, a l’observar l’aborronadora realitat que ens rodeja.

Mar Durá, alumna de 1r BI.

Top